Italiaans ijsdessert met abrikozen
- Italiaans, Nagerecht
- 20-30 min.
Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden.
Ingrediënten 6 personen
4 dl slagroom - 100 gram mascarpone - mespunt zout - 70 gram poedersuiker - 125 gram bitterkoekjes - 5 eetlepels amaretto - 1 blikje halve abrikozen (420 gram) - paar druppels citroensap - 2 eetlepels poedersuiker - 2 eetlepels gehakte of geschaafde amandelenBenodigdheden
kleine cakevorm
Voorbereiding
IJSCAKE:
Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie. Klop de slagroom met de mascarpone met een mespunt zout en de poedersuiker net niet helemaal stijf. Doe 1/3 deel van het slagroommengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm plm. 45 minuten in de vriezer. Bewaar de rest in de koelkast.
Maak de bitterkoekjes klein. Besprenkel ze met 3 eetlepels amaretto. Roer door de helft van de overgebleven room de bitterkoekjes. Haal de cakevorm uit de vriezer en verdeel de bitterkoekjesroom over de 1e laag. Zet weer 45 minuten terug in de vriezer.
Neem plm. 6 - 8 abrikozen uit het blikje en snij deze klein. Roer deze - met een paar druppels citroensap - door de resterende room. Deze vormen de laatste laag van de ijscake. Hier heb je nu geen omkijken meer naar.
ABRIKOZENCOULIS:
Pureer de rest van de abrikozen met het sap, amaretto en 2 eetlepels poedersuiker.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Bereidingswijze
Haal de ijscake een half uur voor het opdienen uit de vriezer. Leg op elk bord 2 plakken ijs. Giet de abrikozencoulis er omheen en garneer met geroosterde amandelen.
Serveertip
Heerlijk als afsluiting van een dineetje.