Italiaans ijsdessert met abrikozen

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2008
  • Italiaans ijsdessert met abrikozen

    Italiaans ijsdessert met abrikozen

    Italiaans ijsdessert met abrikozen

Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 dl slagroom - 100 gram mascarpone - mespunt zout - 70 gram poedersuiker - 125 gram bitterkoekjes - 5 eetlepels amaretto - 1 blikje halve abrikozen (420 gram) - paar druppels citroensap - 2 eetlepels poedersuiker - 2 eetlepels gehakte of geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine cakevorm

Voorbereiding

IJSCAKE:
Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie. Klop de slagroom met de mascarpone met een mespunt zout en de poedersuiker net niet helemaal stijf. Doe 1/3 deel van het slagroommengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm plm. 45 minuten in de vriezer. Bewaar de rest in de koelkast.
Maak de bitterkoekjes klein. Besprenkel ze met 3 eetlepels amaretto. Roer door de helft van de overgebleven room de bitterkoekjes. Haal de cakevorm uit de vriezer en verdeel de bitterkoekjesroom over de 1e laag. Zet weer 45 minuten terug in de vriezer.
Neem plm. 6 - 8 abrikozen uit het blikje en snij deze klein. Roer deze - met een paar druppels citroensap - door de resterende room. Deze vormen de laatste laag van de ijscake. Hier heb je nu geen omkijken meer naar.
ABRIKOZENCOULIS:
Pureer de rest van de abrikozen met het sap, amaretto en 2 eetlepels poedersuiker.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Bereidingswijze

Haal de ijscake een half uur voor het opdienen uit de vriezer. Leg op elk bord 2 plakken ijs. Giet de abrikozencoulis er omheen en garneer met geroosterde amandelen.

Serveertip

Heerlijk als afsluiting van een dineetje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Miranneke2 avatar
Miranneke2 06-04-2013

Dit is echt erg lekker! Heb het al eens gemaakt, vooral makkelijk dat je het goed kunt voorbereiden.

saadenka avatar
saadenka 21-01-2009

zo nou dit is volgens mij een toppertje ga het zeker een keer proberen. Dank je wel. groetjes Karin

amanda9 avatar
amanda9 06-09-2008

Zalig.

ecureuil avatar
ecureuil 23-08-2008

Recept een beetje verbouwd, omdat ik niet alle ingrediënten in huis had: crème fraîche ipv mascarpone, geweekte gedroogde abrikozen ipv uit blik, geen saus dus. Wel erg lekker! [br] [br] tips: in laagjes invriezen is niet nodig, gewoon voorzichtig de volgende laag erop scheppen. [br]Siiliconen cakevorm gebruikt, dus geen plastic folie nodig, je wipt het ijs er zo uit. [br]Een stijfgeklopt eiwit door het ijs gespateld om het wat luchtiger te maken.

stientje1 avatar
stientje1 19-08-2008

Hoy, ziet er heerlijk uit. Bedankt voor het receptje? groetjes Christine

ronkhorst098 avatar
ronkhorst098 19-08-2008

Ik ga binnenkort voor 4 tennismaatjes koken... denk dat ze dit wel zullen waarderen. Bedankt, Anne

salzburg avatar
salzburg 19-08-2008

Dag Petra, Lijkt me een goddelijk dessert, ik nem het mee. bedankt en groet. Anna

souvlaki avatar
souvlaki 30-05-2008

Dit moet zalig zijn!!! Bedankt, groetjes Souvlaki

math58 avatar
math58 04-04-2008

Petra, Ik heb dit recept toegevoegd aan mijn kookboek en zal je laten weten hoe het gesmaakt heeft als ik hem gemaakt heb. Bedankt

alidada avatar
alidada 28-03-2008

Petra het water loopt me in de mond bij het lezen van dit recept, ik neem het dus mee en de eerste keer dat ik een etentje geef ga ik dit maken. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten