1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Caesarsaladsoep

Caesarsaladsoep

  • , Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2008

Ingrediënten 8 personen


8 sneden witbrood (met de hand gesneden)
8 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
4 ansjovisfilets, uitgelekt
1 krop ramona sla, in repen
2 potten gevogeltefond (a 380 ml)
2 eierdooiers, losgeklopt
125 ml slagroom
100 g parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Grillpan, staafmixer of keukenmachine


Caesarsaladsoep
Caesarsaladsoep

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 260 kCal - Eiwit 15 g - Vet 19 g - Koolhydraten 8 g

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de grillpan. Verwijder de korsten van het brood en snijd elke snee in 2 brede repen. Smeer het brood aan beide kanten in met 1-2 eetlepels olie en rooster het in de grillpan goudbruin en krokant. Halveer een teen knoflook en wrijf met het snijvlak het brood in. Hak de andere teen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een (soep)pan en bak de ansjovisfilets met de fijngehakte knoflook op laag vuur, tot de ansjovisfilets zijn opgelost. Voeg de sla toe, bak 30 seconden mee en schenk het gevogeltefond en 400 ml water erbij. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 1-2 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met versgemalen peper. Meng de eidooiers met de slagroom. Neem de pan van het vuur en roer het ei-roommengsel door de hete soep. Schenk de soep in 8 diepe borden. Schaaf er met een dunschiller mooie krullen parmezaan boven en serveer bij elk bord 2 stukken knoflooktoast.

Bron

Allerhande 13 2007



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top