1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalfsvleesballetjes in wijnsaus

Kalfsvleesballetjes in wijnsaus

Door: gerdabril

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gr kalfsgehakt; 2 eieren; 2 uien; peterselie; zout; kerrie; kappertjes; 1/2 l bouillon; 40 gr boter; 2 kleine zoet-zure augurken; 1 rode paprika; aardappelmeel; 1/8 l witte wijn; 1/8 l zure roomDeel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het kalfsvlees met de eieren, 1 fijngesnipperde ui, veel fijngehakte peterselie, zout en een mespunt kerrie in een kom mengen en kneden. Balletjes van rollen.
De bouillon met de wijn verhitten tot deze bijn kookt en zachtjes ca. 15 min. tegen de kook aanhouden. De balletjes in de bouillon met wijn doen en in 5 min. gaar laten worden.
De boter verhitten en de 2de fijngehakte ui laten kleuren. De kleingesneden augurk, paprika en kappertjes bij de ui doen en samen 5 min. laten fruiten.
De vleesballetjes uit het vocht nemen; warm houden. De vleesbouillon bij de groenten doen en nog 5 min. op het vuur laten.
De bouillon binden met aardappelmeel;; warm laten worden (niet meer laten koken) en van het vuur nemen. De zure room door de saus roeren. De saus proeven en indien nodig op smaak brengen. De vleesballetjes terug in de saus doen. Met veel peterselie bestrooien.

Serveertip

Met rijst en doperwtjes.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top