1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Zweedse aardappelen

Zweedse aardappelen

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2008

Ingrediënten 4 personen


14 middelgrote aardappelen; boter om in te vetten; zout; 80 gr boter; 20 gr parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Eetlepel
oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen, wassen en drogen. De aardappelen stuk voor stuk op een eetlepel leggen en in 1/2 cm. dikke plakjes snijden, maar zo dat de onderkant een geheel blijft.

Bereidingswijze

Een ovenvaste schaal invetten en hierin de aardappelen schikken met de opengesneden kanten naar boven. Zout erover strooien en de boter erin stukjes over verdelen. In de voorverwarmde oven op de middelste richel schuiven (200*C).
Na 20 min. de aardappelen met de gesmolten boter bedruipen. Vijf min. voordat de aardappelen gaar zijn (ca. 60 min), de kaas erover strooien. Direct serveren.

Serveertip

Kan zowel bij vlees- als bij visgerechten gegeten worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top