Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kabeljauw
  6. Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Door: Christa_Beldman

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2008

Ingrediënten 4 personen


* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk)

* 8 plakjes Serrano ham

* 2 theelepels gedroogde basilicum

* 2 eetlepels balsamico azijn

* 1 theelepel (zaanse) mosterd

* 1 theelepel suiker of iets zoetstof

* 1 teentje knoflook

* 2 dl. demi creme fraiche

* 8 trostomaatjes

* 1 eetlepel olijfolie

* peper en zout

* tagliatelle


Verder heb je nodig


Oven

ovenschaal

Kabeljau

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden.

Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Laat de vis ontdooien en verdeel in twee stukken per persoon.

Bereidingswijze

- Kruid de vis met peper en zout

- Rol om ieder stukje vis een plakje serrano-ham (evt. vastzetten met een prikker)

- Leg de vis in een ingevette Ovenschaal en plaats deze 8 minuten in de oven.



Kook de tagliatelle



Meng de basilicum met de azijn, mosterd, suiker(zoetstof) en pers een teentje knoflook erboven uit. Roer de creme fraiche erbij.

Haal de ovenschaal uit de oven. Evt. overtollig vocht afgieten (vooral als je diepvriesvis hebt!)
Voeg de in tweeen gesneden trostomaatjes erbij en giet de saus over de vis

Zet de schaal nog 8 minuten in de oven.

Serveertip

Bergje pasta met twee stukken vis ernaast en wat saus over de pasta + de vier tomaatjes

Strooi evt. nog wat vers gesneden basilicum eroverheen

Zonder de pasta 330 kcal.

Bron

Sonja Bakker



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top