Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2008
  • Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

    Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

    Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden.
Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk)
* 8 plakjes Serrano ham
* 2 theelepels gedroogde basilicum
* 2 eetlepels balsamico azijn
* 1 theelepel (zaanse) mosterd
* 1 theelepel suiker of iets zoetstof
* 1 teentje knoflook
* 2 dl. demi creme fraiche
* 8 trostomaatjes
* 1 eetlepel olijfolie
* peper en zout
* tagliatelle
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
ovenschaal

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Laat de vis ontdooien en verdeel in twee stukken per persoon.

Bereidingswijze

- Kruid de vis met peper en zout
- Rol om ieder stukje vis een plakje serrano-ham (evt. vastzetten met een prikker)
- Leg de vis in een ingevette ovenschaal en plaats deze 8 minuten in de oven.

Kook de tagliatelle

Meng de basilicum met de azijn, mosterd, suiker(zoetstof) en pers een teentje knoflook erboven uit. Roer de creme fraiche erbij.
Haal de ovenschaal uit de oven. Evt. overtollig vocht afgieten (vooral als je diepvriesvis hebt!)Voeg de in tweeen gesneden trostomaatjes erbij en giet de saus over de vis
Zet de schaal nog 8 minuten in de oven.

Bron

Sonja Bakker

Serveertip

Bergje pasta met twee stukken vis ernaast en wat saus over de pasta + de vier tomaatjes
Strooi evt. nog wat vers gesneden basilicum eroverheen
Zonder de pasta 330 kcal.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

huphtor avatar
huphtor 01-03-2017

Was prima. Heb het geserveerd met Tagliatelle & gebakken verse spinazie

Anneke104 avatar
Anneke104 16-01-2016

Erg lekker!!! Ben er ook achter gekomen dat je ovenwanten aan moet doen als je de ovenschaal voor de 2e keer in de oven zet.....auw!!!!

S10Malipaard avatar
S10Malipaard 25-06-2015

Heerlijk recept. Ik had dyonmosterd en 3 teentjes knoflook gebruikt. Tagliatelle en wat rauwkost erbij, smullen! Ook de kinderen vonden het heerlijk. Blijvertje!

sonja79 avatar
sonja79 30-04-2013

Het was erg lekker en gaan dit vaker eten. Tomaten worden ook hier kleiner gesneden. Evt. Andere groente er bij.

Ceutelemien avatar
Ceutelemien 06-09-2012

Heerlijk recept, maar ook met een eigen twist er aan. Koolvis gebruikt. En de acht tomaatjes voor een pond tomaatjes vervangen.Een blijvertje in mijn receptenboek!!

eldine avatar
eldine 24-07-2012

Ow ja, ik heb er gebakken aardappelen bijgedaan en een heerlijk salade. Is het groenteprobleem direct opgelost.

eldine avatar
eldine 24-07-2012

Ik heb het vanavond gemaakt en het was zalig........echt een heerlijk gerecht en makkelijk te maken. Aanrader. Ken veel Sonja recepten maar deze was me onbekend. Maar was echt yammie.

dtje1983 avatar
dtje1983 19-02-2012

Lijkt me lekker, neem het mee. Botervis is trouwens wel een van de meest kalorierijke vissoorten, het is op die manier geen slank sonja bakker recept meer.

verathijssen avatar
verathijssen 17-06-2011

Het was heerlijk!!

elles1970 avatar
elles1970 22-11-2009

Wij vonden het helaas geen succes....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten