Braziliaanse saucijzenbroodjes

  • Braziliaans, Tussendoortje
  • 30-60 min.

Deze empanadas uit Brazilië lijken op saucijzenbroodjes, alleen de vulling verschilt veel.
Men kan ze serveren als lunchgerecht of voor de avondmaaltijd. Maar ook als hartig hapje tussendoor.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 10 tot 12 stuks:
ca. 200 gr diepvriesbladerdeeg; 2 eieren; 50 gr blokjes spek; 1 grote ui; 1 el boter; 200 gr mager rundergehakt; zout; peper uit de molen; gemalen kruidnagel; paprikapoeder; 12 gevulde olijven; 5 el rozijnen; 1 ei om te bestrijken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

oven
bakblik

Voorbereiding

Het bladerdeeg volgens voorschrift ontdooien. De eieren hard koken. De ui pellen en fijn snijden.

Bereidingswijze

Ui glazig fruiten in de boter, het gehakt toevoegen en rul bakken. Er met alle kruiden een pittige smaak aan geven. 4 el water toevoegen om het vlees sappig te houden.
De eieren en de olijven ingrove stukjes snijden. Met de gewassen en uitgelekte rozijnen aan het vlees toevoegen. Nog eens op smaak afproeven en eventueel bij kruiden.
Het bladerdeeg uitrollen tot 1 lap van 45 op 16 cm. Over de lengte doormidden snijden.
Het vleesmengsel op de lappen van één kant over de lengte schikken, daarbij de kantjes vrijlaten en met water bestrijken. De andere kant er overheen klappen en goed aandrukken. Per strook 5 á 6 stukken snijden. Bij de opengesneden kantjes het vulsel wat terugduwen, met water insmeren en dichtplakken.
De empanadas op een omgespoeld bakblik leggen. Het ei los kloppen en hiermee de empanadas bestrijken. In een voorverwarmde oven goudbruin bakken op 220*C gedurende ca. 20 min.

Serveertip

Serveren met een tomatensaus en een gemengde salade.
Als drank smaakt een rode wijn hier erg goed bij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gerdabril avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten