gelderse rozijnen pannenkoek

  • Regionaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Een stevige hap

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 175g bloem
  • 15g gist
  • 0,5 l lauwe melk
  • 100g boekweit
  • 3 eieren
  • bakboter of -margarine
  • 100g gare rijst
  • 200g rozijnen
  • stroop
  • melk
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    De bloem zeven, een kuiltje erin maken en hierin de gist verkruimelen. De melk erbij roeren, zodat de gist oplost. Dit 15 minuten op een warme plaats laten rijzen.

    Bereidingswijze

    Dan de rest van de bloem en de boekweit erbij zeven en met de rest van de melk en de losgeklopte eieren in delen door het gistpapje roeren. Wat zout naar smaak toevoegen, evenals de gare rijst en de rozijnen.
    Van dit beslag in een platte grote koekenpan met steeds 1 soepkopscheplepel beslag (op halfhoog vuur) dikke pannenkoeken bakken en deze tussen 2 borden warm houden.
    De pannenkoeken met stroop serveren.

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    ellentje avatar
    ellentje

    Doorsturen

    Home Recepten