1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Boekweit pannenkoeken
  5. gelderse rozijnen pannenkoek

gelderse rozijnen pannenkoek

  • Regionaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-1999

Ingrediënten


175g bloem
15g gist
0,5 l lauwe melk
100g boekweit
3 eieren
bakboter of -margarine
100g gare rijst
200g rozijnen
stroop
melk



Een stevige hap

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bloem zeven, een kuiltje erin maken en hierin de gist verkruimelen. De melk erbij roeren, zodat de gist oplost. Dit 15 minuten op een warme plaats laten rijzen.

Bereidingswijze

Dan de rest van de bloem en de boekweit erbij zeven en met de rest van de melk en de losgeklopte eieren in delen door het gistpapje roeren. Wat zout naar smaak toevoegen, evenals de gare rijst en de rozijnen.
Van dit beslag in een platte grote koekenpan met steeds 1 soepkopscheplepel beslag (op halfhoog vuur) dikke pannenkoeken bakken en deze tussen 2 borden warm houden.
De pannenkoeken met stroop serveren.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top