rauwe andijviestamppot

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2008
  • rauwe andijviestamppot

    Rauwe andijviestamppot

    Rauwe andijviestamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1½ kg panklare kruimig kokende aardappelen (C1000)
zout
2 el olijfolie traditioneel (C1000)
2 uien, in ringen
1 bakje magere spekreepjes à 125 g (C1000)
4 gehaktballen à la minute
2 zakken andijvie fijn à 200 g (C1000)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui al om­scheppend goudgeel en glazig.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Warm de stamppot al omscheppend op een laag vuur goed door.
Schep het uimengsel op de stamppot en serveer met de gehaktballen.

Bron

www.c1000.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten