rauwe andijviestamppot
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-02-2008
Ingrediënten 4 personen
1½ kg panklare kruimig kokende aardappelen (C1000)zout
2 el olijfolie traditioneel (C1000)
2 uien, in ringen
1 bakje magere spekreepjes à 125 g (C1000)
4 gehaktballen à la minute
2 zakken andijvie fijn à 200 g (C1000)
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Warm de stamppot al omscheppend op een laag vuur goed door.
Schep het uimengsel op de stamppot en serveer met de gehaktballen.
Bron
www.c1000.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties