1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. sushi

sushi

Door: aat

  • Japans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-03-1999

Ingrediënten 4 personen


1 zakje Sushi rijst,
1 pakje Nori (zeewier vellen),
4 Peentjes,
1 Komkommer,
1 ons Forelfilet,
1 lenteui


Verder heb je nodig


Sushi matje


Rijst gerold in zeewier met lekkere vuling.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst totdat het water verdampt is en laat deze 10 minuten met gesloten deksel afkoelen. Snij intussen de peentjes, een stuk komkommer en de forelfilet in smalle strookjes

Bereidingswijze

Leeg een Nori vel op het matje. Bedek dit voor 3/4 met rijst met in het midden van de rijst wat reepjes kommer, peen en forel. Rol dit strak op en 10 minuten in koelkast laten rusten. Vervolgens in plakjes van omgeveer 2 centimeter snijden. Voor 4 personen totaal 4 rollen bereiden!

Serveertip

De plakjes op een ruime schaal en garneren met wat stukjes lenteui, en de overgebleven peen en komkommer reepjes. Plaats in het midden van de schaal een kommetje Ketjap om in te dopen...



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aat
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top