Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld

Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld

Door: nmbvv

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2008

Ingrediënten 8 personen


15 g verse basilicum
150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit
1 theelepel kappertjes
4 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
8 halve soepstengels
8 plakken parmaham


Verder heb je nodig


Staafmixer of Keukenmachine

Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld
Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Houd 8 grote blaadjes basilicum apart. Maal de rest van het basilicum, de olijven, de kappertjes, de olijfolie en de knoflook tot een grove tapenade. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep een eetlepel tapenade in 8 hoge glaasjes. Leg om iedere halve soepstengel een basilicumblaadje en wikkel er een plakje parmaham omheen. Steek de stengels in de tapenade.

Serveertip

Serveer de stengels in een glaasje

Bron

Allerhande 13 2007



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top