1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse: Gekleurde minigroenten

Amuse: Gekleurde minigroenten

Door: nmbvv

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2008

Ingrediënten 8 personen


250 ml olijfolie
1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes
8 tenen knoflook, gepeld
1 venkelknol
1/2 winterpeen, geschild en in blokjes
1/2 komkommer, geschild en in blokjes


Verder heb je nodig


Staafmixer of keukenmachine

Amuse: Gekleurde minigroenten
Amuse: Gekleurde minigroenten

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een steelpannetje de olijfolie met de ansjovis en de knoflook tegen de kook aan. Laat het 45 minuten gaar worden, zonder te koken. Snijd de venkelknol in blokjes en houd wat loof apart. Schep de blokjes groenten door elkaar en schep in 8 glaasjes. Pureer de ansjovis-knoflookolie en giet per glaasje 2 theelepels olie over de groenten. Garneer met de venkelloof. Gebruik de resterende olie als (brood)dip.

Serveertip

Serveer de minigroenten in een klein glaasje of op een amuselepeltje



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top