Pasta met spinazie en tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

  • Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

  • Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters
Zak gewassen spinazie (supermarkt)
2 grotere of 4 kleinere tomaten
Knoflook (naar smaak)
Wat zout en peper
Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets
Olijfolie
Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 358,62 kcal
Koolhydraten 47,14 g
Eiwitten 14,38 g
Vetten 11,75 g
Benodigdheden
Een wok en een pan om de pasta te koken

Voorbereiding

Pan met kokend water opzetten & de tomaten in blokjes snijden

Bereidingswijze

Doe de pasta met wat zout (ze zeggen zo zout als de zee) in het kokende water doen. Zet de wok op het vuur. 5 min voordat de pasta gaar is begin je aan het volgende: in de wok wat olijfolie doen en hierin de knoflook bakken (niet de olie te heet laten worden anders bakt t aan). Als deze zachtjes bakt en je begint m te ruiken, de eventuele spekjes of blokjes ham erbij gooien. Nu kan het vuur wat hoger. Als deze enigszins bruin zijn, de tomaten erbij doen. Als het goed is is alles nu goed op temperatuur en bakt het aardig. Als de tomaten lekker pruttelen gooi je de spinazie erbij. Deze zal snel slinken, na 1 of 2 min zal alles al klaar zijn! Pasta afgieten, erbij gooien, alles door elkaar roeren, op smaak brengen met peper en zout en klaar ben je. Eet smakelijk.

Bron

Zelf bedacht, toen ik alleen nog een paar zachte tomaten en een zak spinazie in de koelkast had!

Serveertip

Dek de tafel voordat je gaat koken, zo snel gaat deze... lekker met geraspte parmezaanse kaas.

De chiquere variant is met Italiaanse spinazie, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes, nog lekkerder!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mikkieb avatar

Doorsturen

Home Recepten