Pasta met spinazie en tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2008
  • Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

  • Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

  • Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

    Pasta met spinazie en tomaat

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters
Zak gewassen spinazie (supermarkt)
2 grotere of 4 kleinere tomaten
Knoflook (naar smaak)
Wat zout en peper
Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets
Olijfolie
Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een wok en een pan om de pasta te koken

Voorbereiding

Pan met kokend water opzetten & de tomaten in blokjes snijden

Bereidingswijze

Doe de pasta met wat zout (ze zeggen zo zout als de zee) in het kokende water doen. Zet de wok op het vuur. 5 min voordat de pasta gaar is begin je aan het volgende: in de wok wat olijfolie doen en hierin de knoflook bakken (niet de olie te heet laten worden anders bakt t aan). Als deze zachtjes bakt en je begint m te ruiken, de eventuele spekjes of blokjes ham erbij gooien. Nu kan het vuur wat hoger. Als deze enigszins bruin zijn, de tomaten erbij doen. Als het goed is is alles nu goed op temperatuur en bakt het aardig. Als de tomaten lekker pruttelen gooi je de spinazie erbij. Deze zal snel slinken, na 1 of 2 min zal alles al klaar zijn! Pasta afgieten, erbij gooien, alles door elkaar roeren, op smaak brengen met peper en zout en klaar ben je. Eet smakelijk.

Bron

Zelf bedacht, toen ik alleen nog een paar zachte tomaten en een zak spinazie in de koelkast had!

Serveertip

Dek de tafel voordat je gaat koken, zo snel gaat deze... lekker met geraspte parmezaanse kaas.

De chiquere variant is met Italiaanse spinazie, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes, nog lekkerder!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sjouwke avatar
Sjouwke 14-05-2018

Heerlijk! De 1e keer dat ik pasta maakte zonder saus uit een pot, pakje of zakje, en dit was veel lekkerder! Hier moest een grote zak verse spinazie op. Ik had maar 1 tomaat, maar heb er een rode paprika + een rode ui in blokjes bij gedaan. Gerookte spekreepjes, en op het laatst het restje groene pesto dat op moest (3 theelepels) erdoor geroerd. Wat geraspte kaas erover, en het was echt smullen! :-D Recept bewaard, dit is een blijvertje :-D

arverhees avatar
arverhees 09-01-2013

Vanavond gegeten en erg lekker! Met pijnboompitjes en een 2 eetlepels kruidencreme. Gaan we vaker eten!

hetecurry avatar
hetecurry 22-12-2012

Dit kan ook met Boursin Cuisine, toevoegen vóór de spinazie en wal- of cashew-noten (ongezouten) i.p.v. ham of spekjes!

moon4chris avatar
moon4chris 22-12-2012

ook erg lekker met geroosterde pijnboompitten en blauwaderkaas...

linda411 avatar
linda411 15-05-2009

kijk, daar hou ik nou van, snel en simpel maar waarschijnlijk super van smaak. Ga het recept dit weekend uitproberen.

godelieve707 avatar
godelieve707 11-05-2009

Was heel lekker heb er nog een piment bijgedaan maakt het iets pittiger.Heel lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten