Sneeuwtorentjes

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Sneeuwtorentjes met een smeltend hartje, een crème van cèpes en een mousseline van topinamboers.

Recept voor 2 personen
Bereiding 20 minuten
Kooktijd 45 minuten + 10 minuten
Video: http://www.cuisinezcommeunchef.com/ccc_video_CS01.htm(Franstalig)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 eieren
100 gram hele milde chorizo

De mousseline:

150 gram topinamboers
50 gram aardappel
10 cl melk
10 cl room
Grof zeezout en versgemalen peper

De crème:

100 gram Cèpes in het Nl dus Eekhoorntjesbrood; (http://nl.wikipedia.org/wiki/Eekhoorntjesbrood)
Vers, gedroogd en geweld of uit blik, is allemaak oké.
2 sjalotjes
20 cl witte wijn
20 cl room
1 eetlepel olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookringen met een diameter van ongeveer 8cm .
Bakpapier.

Voorbereiding

De chorizo chips:

Verwarm de oven voor op 100 graden C.
Snij de Chorizo in superdunne plakjes, plaats deze op een bakplaat die is bekleed met bakpapier en laat de plakjes gedurende een uur drogen in de oven.

Snij de paddestoelen in blokjes en snipper de sjalotjes
Laat de sjalotjes even zweten in de olijfolie.
Voeg de paddestoelen toe, bak ze kort en blus af met de witte wijn en laat het geheel op een zachte vlam twee a drie minuten inkoken en voeg dan de room toe.
Pureren met de staafmixer en zout en peper naar smaak toevoegen.
Zet apart.


Bereidingswijze

De torentjes:

Splits de dooiers en het eiwit voorzichtig zodat de dooiers heel blijven en houd deze apart.
Klop het eiwit met een snuifje zout goed stijf op.
In kookringen ( diameter 8 cm) ringen van bakpapier plaatsen, zodanig dat het bakpapier 2 tot 3 cm boven de ring uitsteekt.
Vul de ringen voor de helft met het opgeklopte eiwit en maak een kuiltje in het midden.
Plaats hierop de dooiers (2 per torentje) en bedek het geheel weer met een laag stijf geslagen eiwit.
Plaats de gevulde ringen in de voorverwarmde oven gedurende 2 a 3 minuten op 180 graden.

Bron

cuisinezcommeunchef.com

Serveertip

Serveren:

Schep wat van de topinamboer mousseline in een diep bord, of kombord.
Verwijder voorzichtig de ringen (boven het bord) en plaats zo de torentjes.
Giet er dan wat van de crème overheen en plaats hier boven op wat chips van chorizo.

Lekker hierbij is een Saint Chinian ( een rode Languedoc-Roussillon)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sophie1215 avatar
sophie1215

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten