glutenvrije zandkoekjes

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-1999

erg lekker. En ook geschikt voor het glutenvrije dieet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
90 gram margarine

75 gram witte basterd suiker

1 zakje vanille suiker

1 eidooier

5 gram bakpoeder

150 gram Wheatex 9010 speciaal (te koop in de reformwinkel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. De ingredienten zijn op kamertemperatuur.

2) Doe de margarine, basterd en vanille suiker in een kom en mix dit luchtig.

3) Mix de dooier erdoor en voeg vervolgens de gezeefde bakpoeder en de Wheatex toe.

4) Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg en laat het deeg afkoelen in de koelkast.

5) Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.

6) Leg de koekjes op een beboterde bakplaat of op bakpapier.

7) Bak de koekjes in 10 minuten in het midden van de oven licht bruin en gaar.

Serveertip

Variaties:

kaneel of koffie koekjes: voeg een theelepel kaneel of oploskoffie toe aan het deeg.

chocolade koekjes: meng 25 gram chocolade hagelslag of stukjes chocolade door het deeg.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

floes84 avatar
floes84 21-06-2007

Een heel lekker en makkelijk recept!! Twee opmerkingen: - wheatex is niet voor alle mensen met een glutenvrij dieet 'glutenvrij genoeg' - ik vind een snufje zout in het deeg lekkerder

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten