Zoete aardappelsoep met truffel

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2008
  • Zoete aardappelsoep met truffel

    Zoete aardappelsoep met truffel

    Zoete aardappelsoep met truffel

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g zoete aardappel (in blokjes)
2 sjalotten (gesnipperd)
1 tl olijfolie
pot fond naar keuze of
5 dl bouillon
1 dl kookroom
zwarte peper & zout
potje fijngehakte truffel of
porcini







Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 854,18 kcal
Koolhydraten 127,62 g
Eiwitten 15,12 g
Vetten 27,19 g

Bereidingswijze

Fruit de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.
Voeg dan de zoete aardappelen en fond/bouillon toe en breng eventueel alles op smaak met wat peper & zout.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.
Schenk de room erbij en pureer de soep met een staafmixer.
Roer tot slot de truffel erdoor.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten