Zuurkool stampot met een bite

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Zuurkool stampot, maar dan anders! Erg lekker! Zelfs niet zuurkool liefhebbers uit mijn omgeving vinden het erg smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Stampot aardappelen 1kg, curry zuurkool 500 gram (bij Plus supermarkt te verkrijgen), gerookte zalmsnippers +/- 300 gram, half bakje kruiden créme en 2 zeer fijngehakte zongedroogde italiaanse tomaten (o.a. bij xenos).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank, mes en `n stamper.

Voorbereiding

Zie ingredienten en bereidingswijze!

Bereidingswijze

1) stampot aardappelen koken
2) curry zuurkool bovenop de aardappelen doen wanneer het water kookt
3) wanneer de aardappelen gaar zijn afgieten samen met de zuurkool
4) alles goed stampen en voeg dan de knoflook kruiden creme toe en goed er doorheen hutselen
5) gerookte zalmsnippers erbij doen met de fijngehakte zongedroogde tomaten en dan natuurlijk weer goed hutselen.

Serveertip

Eventueel garneren met een fijngehakt lente uitje en/of wat geraspte kaas.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

suprapto avatar
suprapto

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten