Gents stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600g doorregen runderlappen,in dobbelstenen
1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 g boter
2eetl zonnebloemolie/rijstolie
3 uien,gesnipperd
1/2 l donker bier/bokbier
3 kruidnagel
2 laurieblaadjes
1/2eetl bruine suiker
1 eetl azijn
1snee bruinbrood
1 eetl grove mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan,mes,eetlepel

Voorbereiding

bestrooi het vlees met bloem,zout en peper.verhit de boter olie en bak
hierin de vleesblokjes lichtbruin.schep de uien erbij en roerbak 3 min.

Bereidingswijze

verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees.voeg kruidnagels,laurier blaaddjes,suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur.bestrijk het brood met mosterd en snijd het in kleine bokjes .schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur.verwijder
de kruidnagegls en laurierblaadjes.

Bron

boodschappen

Serveertip

lekker met rode kool of appelcompot en vlaamse frieten.en een vol fris,zoet bruin biertje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten