Gents stoofvlees
- Belgisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 27-01-2008
Ingrediënten 4 personen
600g doorregen runderlappen,in dobbelstenen1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 g boter
2eetl zonnebloemolie/rijstolie
3 uien,gesnipperd
1/2 l donker bier/bokbier
3 kruidnagel
2 laurieblaadjes
1/2eetl bruine suiker
1 eetl azijn
1snee bruinbrood
1 eetl grove mosterd
Benodigdheden
braadpan,mes,eetlepelVoorbereiding
bestrooi het vlees met bloem,zout en peper.verhit de boter olie en bak
hierin de vleesblokjes lichtbruin.schep de uien erbij en roerbak 3 min.
Bereidingswijze
verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees.voeg kruidnagels,laurier blaaddjes,suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur.bestrijk het brood met mosterd en snijd het in kleine bokjes .schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur.verwijder
de kruidnagegls en laurierblaadjes.
Bron
boodschappen
Serveertip
lekker met rode kool of appelcompot en vlaamse frieten.en een vol fris,zoet bruin biertje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties