lasagne bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2008

Lekkere traditionele lasagne

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 1/2 p gehakt
10/15 rijpe tomaten
rode paprika
2 grote uien
knoflook naar smaak
blikje tomatenpuree
pakje gepelde tomaten
heinz frittato sauce
2 zakjes honigsaus voor lasagne
eventueel room
kaassaus
bechamelsaus of witte basissaus
geraspte kaas
lasagne bladen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

gehakt kruiden en rullen uit laten lekken in vergiet, Tomaten in vieren snijden, uitjes snipperen enmet de knoflook aanfruiten.

Bereidingswijze

Als de uitjes gefruit zijn de tomaten toevoegen en laten smoren tot ze gaat zijn. De staafmixer erdoor halen en het gehakt, tomatenpuree, gepelde tomaten en de frittato toevoegen aan de kook brengen en de zakjes lasagnesaus erdoor roeren. Even door laten koken. In schaal laagje bechamel doen daarop eerste laag bladen. Laag voor laag opbouwen met suas en eindigen met laag bladen. Kaassaus en geraspte kaas over de laatste laag bladen. 40 min in voorverwarmde oven op 165'C.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mat5100 avatar
mat5100 06-11-2012

Welke sauce wordt er met "heinz frittato sauce" bedoeld? Ik kan deze nergens vinden. M.V.Gr.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten