1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Sheperds` pie

Sheperds` pie

  • Iers, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2008

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:

25 gram braadvet of reuzel
1 grote ui fijngesneden
1 wortel in dobbelstenen
450 gram lamsgehakt (event. rund)
1 theelepel tomatenpuree
2 geperste teentjes knoflook
15 gram bloem
300 ml bouillon
ietsje Worchestersaus
1 el gehakte peterselie
zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

Voor de bovenlaag:

450 gram aardappelen
2 eetlepels crème fraîche
115 gram ongezouten boter,
ietsje nootmuskaat



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uienen en wortelen snijden.

Bereidingswijze

Smelt het braadvet en voeg uien en wortelen toe.
Dan het lamsvlees toevoegen en 2 minuten meebakken.
Daarna tomatenpuree, knoflook en bloem toevoegen. Goed doorroeren, bouillon toevoegen en 15 minuten laten koken. Als het gerecht iets is ingedikt, worchestersaus, peterselie en zout en peper toevoegen.
Alles in een ovenschotel doen en laten afkoelen.
Ondertussen aardappelen schillen, en koken met een ietsje zout.
Maak een puree van de aardappelen, crème fraîche, zou, peper en nootmasukaat.
Doe de puree op het gehakt en de schotel 10 minuten in de oven op 180 graden of gasstand 4.

Bron

Eten in Europa, verken de Europese Unie in 27 recepten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anne.


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anne.
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top