Limburgs stoofvlees

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2008

Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Wat heeft u nodig :

600g sucadelappen
1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd.
Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een
gewone Nederlandse mosterd.
zout
versgemalen peper
2 eetlepels boter
3 uien
2 teentjes knoflook
2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo)
3 blaadjes laurier
4 plakken ontbijtkoek
2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht.
Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees.
Schenk langs de rand van de pan 11/2 flesje bier bij het vlees.
Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees.

Bereidingswijze

Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij.
Haal voor het serveren de laurier eruit

Bron

Super de Boer

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rode kool !

Bevat p.p. ca.:
445 kcal
1850 kj
eiwit 32 g
vet 25 g
koolhydraten 22 g

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wimtadema avatar
wimtadema 27-11-2020

lijkt mij lekker we gaan het morgen eten....

balderjanssens023 avatar
balderjanssens023 17-03-2018

Het echte originele Limburgse Stoofvlees wordt met paard gemaakt.

Delarosa avatar
Delarosa 21-09-2017

Heel iets anders? Door de Mestreechter stroop die erdoor gaat? Schei toch uit...

buxtehude2 avatar
buxtehude2 21-09-2017

Het echte Limburgse stoofvlees is natuurlijk het zoervleis.... Heel iets anders. En provencaalse kruiden??

Thea5200 avatar
Thea5200 03-02-2014

Heb het gemaakt, maar het trappistenbier maakt het erg bitter. Wat noodgrepen toegepast, honing erin, aardappel erin, bouillonblokjes erin, nu is het bittere een eind weg. Een volgend keer maak ik het gewoon met bruin bier.

19belle70 avatar
19belle70 16-09-2010

MMM net gemaakt en natuurlijk even geproefd. Heerlijk! Heb rosebier gebruikt omdat ik die nog had liggen.

miekbert avatar
miekbert 07-01-2009

Ik heb het gisteren gemaakt, was erg lekker! Ik houd ervan als stoofvlees helemaal uit elkaar valt, dus laat het meestal wat langer op het kleinste pitje staan. Gisteren was ik iets te laat begonnen, en heb toen aan het einde van de kooktijd de hele boel nog even een kwartiertje in de snelkookpan gedaan. Stoven in de snelkookpan gaat prima en snel, alleen wordt de saus vaak wat waterig, en dit bleek een goede methode te zijn. Dus eerst traditioneel, en nog een tikkie mee in de snelkookpan als je van supergaar draadjesvlees houdt...

kicuis avatar
kicuis 05-01-2009

Dank voor dit recept. Ga het binnenkort maken. Groetjes, Ineke

corina37 avatar
corina37 01-01-2009

heb het eergisteren gemaakt en was lekker

corina37 avatar
corina37 21-12-2008

lijkt me lekker. Ik ga het van de week maken en zal laten weten hoe ik het vond. Groetjes corina PS kan je limburgse mosterd ook bij de supermarkt kopen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten