Limburgs stoofvlees
- Regionaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!
Ingrediënten 4 personen
Wat heeft u nodig :600g sucadelappen
1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd.
Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een
gewone Nederlandse mosterd.
zout
versgemalen peper
2 eetlepels boter
3 uien
2 teentjes knoflook
2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo)
3 blaadjes laurier
4 plakken ontbijtkoek
2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 438,82 kcal |
Koolhydraten | 32,55 g |
Eiwitten | 35,14 g |
Vetten | 15,47 g |
Voorbereiding
Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht.
Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees.
Schenk langs de rand van de pan 11/2 flesje bier bij het vlees.
Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees.
Bereidingswijze
Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij.
Haal voor het serveren de laurier eruit
Bron
Super de Boer
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en rode kool !
Bevat p.p. ca.:
445 kcal
1850 kj
eiwit 32 g
vet 25 g
koolhydraten 22 g