1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Bitterkoekjes
  5. bitterkoekjes

bitterkoekjes

  • Biologisch, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-1999

Ingrediënten 3 personen


3 eieren
200 gram boter
3 eetlepels vloeibare honing
200 gram haver vlokken
200 gram boekweitmeel
200 gram gemalen amandelen
Boter om de bakplaat in te vetten


Verder heb je nodig


Bakplaat
oven
rooster
beslagkom


De koekjes zijn heerlijk. een leuk recept voor de ecologische keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat al je spullen klaar staan voordat je begint

Bereidingswijze

1) Splits de eieren
2) Vermeng de boter, honing en eidooiers en voeg daar havervlokken, boekweitmeel en amandelen aan toe.
3) Klop het eiwit stijf en schep dit door het beslag.
4) Vet de bakplaat in en maak hoopjes van het beslag op de bakplaat.
5) Bak de koekjes 20 minuten bij 175 graden Celsius.
6) Laat ze afkoelen op een rooster.

Serveertip

Leuke bijkomstigheid. De haver/amandelkoekjes en de bitterkoekjes hebben dezelfde ingredienten.
Deze kun je dus ongeveer tegelijk maken. Ze smaken echter niet hetzelfde. (ivm. de verhoudingen e.d.)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van malina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van malina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top