Broodje Bietje lekker

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Broodje Bietje lekker

    Broodje Bietje lekker

    Broodje Bietje lekker





Broodje Bietje lekker

Lekker als lunch.

Winnaar Gezondste Broodje Horecava 2008


"Bietje lekker" van Kleyweg's Stads Koffyhuis







Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Ingrediënten

2 uien
½ eetlepel olie
1 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
peper, zout
1 kleine rauwe rode biet
2 meergranen pistolets
2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
rucolasla
4 plakjes casselerrib
½ appel
½ sinaasappel
Broccocress of sterkers


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
Fruit de uien in de olie glazig. Voeg de suiker toe en smoor de uien in 10 minuten gaar.
Maak de uiencompote op smaak met de azijn, peper en zout en laat hem afkoelen.
Schil de biet en schaaf hem in hele dunne plakjes.
Snijd de broodjes open.
Bestrijk de onderste helften met de yoghurt en beleg ze met wat rucolasla, uiencompote, de casselerrib en de plakjes biet.
Snijd de appel in dunne partjes en snijd de sinaasappel in partjes.
Garneer het broodje met de partjes fruit, de rest van de uiencompote en een plukje broccocress.

Bron

Voedingscentrum

Serveertip

Menusuggestie

Lekker als lunch.

Winnaar Gezondste Broodje Horecava 2008


"Bietje lekker" van Kleyweg's Stads Koffyhuis







Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

naus_marijke avatar
naus_marijke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten