1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Indiase Kerrie-Eieren

Indiase Kerrie-Eieren

Door: jigsaw

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-03-1999

Ingrediënten 4 personen


8 eieren,
2 uien,
2 teentjes knoflook,
1 tomaat,
500 gram spercibonen,
1 kilo aardappelen,
olie,
zout en peper,
1 blokje kruidenbouillon,
2 theel. kerrie,
1 dl Bulgaarse yoghurt,
2 eetl. bladselderij



Indiase groenten met eieren en kerrie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat de yoghurt op kamertemperatuur is.
Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken en pel ze.
Prik met een vork rondom gaatjes in de eieren, zodat de smaak van het gerecht er goed in kan trekken.
Snipper de uien en de knoflook, snijd de tomaat, de bonen en de aardappelen in stukken.

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomaat, eieren, flink wat peper, bouillonblokje en kerrie toe. Schep goed door elkaar en laat met gesloten deksel een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de bonen en de uitgelekte aardapelen toe en laat met gesloten deksel in ongeveer 30 minuten gaar worden. Roer af en toe.
Breng op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur. Roer de yoghurt erdoor en strooi de fijngeknipte bladselderij erover.

Serveertip

In plaats van spercibonen kunnen ook bruine bonen, witte bonen of kidneybeans worden gebruikt.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jigsaw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top