1. Home
  2. Recepten
  3. Soep
  4. Wonton soep met dim sum

Wonton soep met dim sum

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-01-2008

Ingrediënten 4 personen


300 gram ongepelde garnalen
- wontonvelletjes (te koop bij toko)
- gestoomde paksoi
- flinke theelepel sesamolie
- 1 bosui
- 6 gedroogde paddestoelen
- sesamolie
- witte peper
- beetje zeezout
- gember



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gedroogde paddestoelen ongeveer een uurtje in lauw water.
Giet de paddestoelen dan af en vang het vocht op.
Pel de garnalen.
Voeg de koppen en schillen van de garnalen toe aan het weekvocht.
Meng de sojasaus en de paksoi door het vocht.
Schil de gember en snijd in dunne plakjes en voeg deze toe.
Laat dit geheel c.a. 4 min koken en schep vervolgens de garnalenkoppen en schillen er uit.
Zeef het vocht door een kaasdoek (of een theedoek). Op deze manier krijg je een mooie heldere bouillon.

Bereidingswijze wonton dim sum:

Hak de garnalen en de gember fijn.
Meng dit samen met de sesamolie, peper en zeezout.
Stoom de paksoi en snijd hem in grove stukken, meng hiervan een gedeelte door het mengsel.
Doe het mengsel in het midden van het velletje en vouw het dicht als een buidelzakje; eerst de twee punten naar elkaar toe, dan de andere twee en dan dichtknijpen.
Snijd de paddestoelen in reepjes en voeg deze samen met 1 stuk rauwe paksoi toe aan de soep.
Doe ongeveer 8 stuks dim sum in de soep en verdeel het geheel over de soepkommen.
Als laatste nog de gesneden bosui, peper en een beetje sesamolie toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kitchenaid


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kitchenaid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top