1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. LUCHTIGE CHOCOLADEVLA

LUCHTIGE CHOCOLADEVLA

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2008

Ingrediënten 2 personen


350 ml melk
20 g suiker
14 g cacao
15 g custard
1 eiwit



KOUDE NAGERECHTEN

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Wrijf met 5 g suiker de gezeefde cacao fijn.
2. Voeg custard toe en maak met deel van de koude melk een papje.
3. Klop met vetvrije garde in vetvrije glazen schaal de eiwit met 25 g suiker stijf. (voeg suiker in 3 keer toe)
4. Maak van het custardpapje en kokende melk een chocoladevla. (zo snel mogenlijk verwerken en melk moet echt kook)
5. Verwerk 1/3 deel van vla direkt met spartel door vla en erna 2/3 met pannelikker de vla door eiwit spartelen.
6. Doe luchtige chocoladevla in een schone glazen schaal en bewaar in koelkast tot gebruik.
7. Haal chocoladevla uit koelkast, 10 min. voor servering.

Bron

Culinaire vakschool Groningen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top