1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. AARDAPPELPUREE

AARDAPPELPUREE

Door: wegrestaurant

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2008

Ingrediënten 2 personen


300 g aardappelen
100 ml melk (of room)
20 g margarine (of boter)
zout
peper
nootmuskaat


AARDAPPELPUREE
AARDAPPELPUREE

AARDAPPELEN
Een basis aardappelpuree

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de geschilde aardappelen gaar. {breng eerst de water aan kook en voeg dan pas de aardtappelen toe aan water)
2. Breng in een steelpan de melk aan kook.
3. Pureer met een pureerknijper de aardappelen.
4. Verwerk het kruim direkt met de hete melk. (voeg melk in gedeelte toe)
5. Voeg margarine toe en sla met een houte lepel de puree met margarine en melk luchtig.
6. Breng puree met peper en zout op smaak en meng even weer door.
7. Doe de puree op serveerschaal en raspt weining nootmuskaat erover.

Bron

Culinaire vakschool Groningen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top