Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. salade van geroosterde groente met balsamico dressing

salade van geroosterde groente met balsamico dressing

Door: aaltjejohanna

  •  , Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2008

Ingrediënten 2 personen


2 kleine aubergines
2 grote roma tomaten(of andere)
1 rode paprika
0,5 groene paprika
1 courgette
2,5 eetl olijfolie
12 bocconcini( kleine mozzarella bolletjes, anders neem je een grote bol die je klein hebt gesneden)
VOOR DE DRESSING
12 groene olijven
1 teen knoflook (fijn gehakt/geperst)
1 volle theel. kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
een kwart theel. suiker ( een snufje dus)
1 eetlepel balamicoazijn


Verder heb je nodig


Mesje, grill pan

salade van geroosterde groente met balsamico dressing
salade van geroosterde groente met balsamico dressing

Dit recept is voor 2 lunch portie's. maar ook lekker bij gebakkewn aardappeltjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groente
de tomaat en aubergine in vieren
de paprika in de lengte door midden en verwijder de zaad lijsten .
snij elke helft vervolgens in repen.
Snij de courgette in dunne schuine plakken.

Bereidingswijze

Zet de grill pan/plaat op een hoog vuur
Bestijk je groente zo dun mogelijk met olie(hoe meer olie hoe meer rook)
Rooster nu de groente ongeveer 2-3 minuten. Gooi niet in 1 keer alle groente op de grill plaat maar leg de plaat vol. De rest doe je iets later
De groente moet goudgeel zijn en het liefst met grill strepen(de tomaten kun je het best eerst met het snijvlak omlaag roosteren)
Heb je hier geen zin in dan kun je de groente natuurlijk ook in de oven roosteren krijgt je groente alleen geen grill streepje maar het is net zo smakelijk
doe de gegrilde groente met de mozarellabolletjes in een grote kom. En maak de dressing door
olijven, knoflook, kappertjes, suiker en de balsamicoazijn en iets olijfolie.
Schenk deze dressing over de gegrilde groente
Hussel alles lekker door elkaar
Verdeel alles over 2 borden of 2 lunchdoosjes (stooi er nog effe verse peper overheen)

Serveertip

Lekker met een stukje vers afgebakken brood maar ook erg geschikt als je groente bij aardappeltjes of pasta



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aaltjejohanna
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top