Trifle
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-01-2008
Ingrediënten 10 personen
1 roombotercake (400 g), in blokjes4 eetlepels bosvruchtenjam
3 pakken bosvruchten (diepvries, a 300 g)
150 ml cream sherry of 100 ml appeldiksap
2 x 250 ml slagroom
500 ml volle melk
150 g suiker
1 vanillestokje, opengesneden
6 eierdooiers
50 g custardpoeder
50 g amandelschaafsel, geroosterd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 568,15 kcal |
Koolhydraten | 47,66 g |
Eiwitten | 9,79 g |
Vetten | 34,86 g |
Benodigdheden
mixergrote glazenschaal(2,5 liter)
Bereidingswijze
Doe de cakeblokjes in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover. Breng 250 ml slagroom aan de kook met de melk, 75 g suiker en het vanillestokje. Laat 5 min. trekken. Neem het vanillestokje eruit, schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel. Mix de dooiers met 50 g suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad. Klop de rest van de slagroom stijf met 25 g suiker en strijk hem uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast. Laat hem vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.
Bron
AH
Laatste reacties
Een calorieenbiommetje, maar lekkerrrrrr! Heb overigens van alles een derde genomen en had dan 5 toetjes. Bedankt!
neem je recept mee het is me niet opgevallen bij AH groetjes monique