1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Roombotercake
  6. Trifle

Trifle

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2008

Ingrediënten 10 personen


1 roombotercake (400 g), in blokjes
4 eetlepels bosvruchtenjam
3 pakken bosvruchten (diepvries, a 300 g)
150 ml cream sherry of 100 ml appeldiksap
2 x 250 ml slagroom
500 ml volle melk
150 g suiker
1 vanillestokje, opengesneden
6 eierdooiers
50 g custardpoeder
50 g amandelschaafsel, geroosterd


Verder heb je nodig


Mixer
grote glazenschaal(2,5 liter)


Trifle
Trifle
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de cakeblokjes in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover. Breng 250 ml slagroom aan de kook met de melk, 75 g suiker en het vanillestokje. Laat 5 min. trekken. Neem het vanillestokje eruit, schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel. Mix de dooiers met 50 g suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad. Klop de rest van de slagroom stijf met 25 g suiker en strijk hem uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast. Laat hem vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.

Dit recept is te vinden in:

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top