1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Erwtensoep
  5. surinaamse erwtensoep

surinaamse erwtensoep

  • Surinaams, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2008

Ingrediënten 8 personen


500 g spliterwten, een nacht geweekt
750 g ribkarbonades
250 g zuurkoolspek (aan een stuk)
1 grote ui, gesnipperd
2-3 grote tomaten, in stukjes
1-2 theelepels gemalen piment
2 kippenbouillontabletten 200 g rijst, Surinaams



surinaamse erwtensoep
surinaamse erwtensoep
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de spliterwten in 1 liter water aan de kook. Breng in een andere pan de karbonade in 1 liter water aan de kook. Laat de spliterwten en karbonade zachtjes koken. Breng in een derde pan het zuurkoolspek in koud water aan de kook. Neem zodra het water kookt het zuurkoolspek uit de pan en snijd het in stukjes. Voeg, na 15-20 minuten zachtjes koken, aan de pan met karbonade de ui, de tomaten, het piment en het fijngesneden zuurkoolspek toe, en daarna de uitgelekte, stukgekookte spliterwten. Breng op smaak met de bouillontabletten. Kook vervolgens de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een met water omgespoeld koffiekopje, keer het kopje om in een soepbord en schenk de erwtensoep eromheen.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top