Souvlaki Schotel
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-03-1999
Ingrediënten 4 personen
1 kg mager varkensvlees - 4 grote pitabroodjes - 3 tomaten - 2 grote uien - 2 teentjes look, geperst - 1 kopje olijfolie - 2 eetlepels gehakte peterselie - zout - peper - oregano - margarineVoorbereiding
Als je de tijd hebt, marineer het vlees dan vooraf en laat het een halve dag in de koelkast trekken.
Bereidingswijze
Snijd het varkensvlees in kleine reepjes. Meng olie, look, zout, peper en oregano in een kom en dompel het vlees erin onder. - Haal het vlees uit de olie en braad het in een pan tot het goed doorbakken is. Regelmatig roeren. - Snijd ondertussen de uien en tomaten in dunne plakjes. - Smeer de pitabroodjes aan beide zijden in met margarine en verwarm ze in een broodrooster of onder de grill. - Leg elk pitabrood op een bord en leg daarop het vlees. Garneer met ui- en tomaatschijfjes en peterselie.
Serveertip
Serveer met tzatziki, frietjes en de rest van de ui- en tomaatschijfjes.
Laatste reacties
ga dit zeker klaar maken...heb dus recept meegenomen. bedankt....groetjes antoniake