pangasiusfilet uit de oven met kaas , ui en knoflook
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk vis-ovenschotel geinspireerd op een recept van Willeke. Mijn dank hiervoor.
Ingrediënten 2 personen
pangasiusfilet, ui in hele fijne ringen gesneden, knoflook in plakjes, snufje marsala, gedroogde pepers fijngemalen, kaymak of anders creme fraiche of slagroom, roomboter of olie, zout, peper, gedroogde tomaatjes in olie in dunne plakjes, st.agur of gorgonzola of boursin met knoflook,peterselie en geraspte kaas.Benodigdheden
oven, ovenschaal, koekenpan.
Voorbereiding
Dep de vis droog, snijd de uien in dunne halve ringen, knoflook in plakjes, gedroogde tomaatje in kleine stukjes.
Fruit de uien en de knoflook en de gedroogde pepers op zacht vuur. Laat afkoelen voeg de kaymak toe en de st.agur.
Verwarm de oven voor op 200c.
Bereidingswijze
Verwarm de slagroommix, voeg de marsala, peper, zout en peterselie toe. Proef en breng op stevig op smaak.
Leg de visfilet in een ovenschaal, verdeel de gedroogde tomatenstukje erover en giet dan de saus erover.
Doe er dan geraspte kaas erover, niet te veel.
Zet in de oven op 190 c.
Bak dit voor 20-25 minuten .
Bron
will-s/ willeke
Serveertip
Bak ondertussen krieltjes of serveer het met stokbrood.
Lekker met brocolli of een frisse salade