Helena's crostata

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2008

Een heerlijke vruchtentaart!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor het deeg (pasta frolla):
300 gr meel
150 gr. boter
150 gr. suiker
1 ei
Half zakje bakpoeder
geraspte schil van 1 citroen
Snufje zout
2 eetlepels water

Voor de vulling:
Pot vruchtenjam à 250 gr., liefst biologisch en naar smaak (rode vruchten zijn het beste, zoals aardbeienjam of bosvruchten)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm

Bereidingswijze

Boter smelten in de magnetron en laten afkoelen. Intussen alle droge ingrediënten bij elkaar mengen: meel, suiker, bakpoeder en citroenschil en een kuiltje in het midden vormen. Als de boter afgekoeld is, toevoegen aan meelmengsel, samen met ei en zout. Goed mengen. Wanneer het mengsel wat kruimig is, voeg het water toe. Het is meestal raadzaam om verder met de handen het deeg te kneden, tot er snel een bal ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie of in een plastic zakje en een klein uurtje in de koelkast laten rusten.

Springvorm met boter invetten en met bloem bestuiven. Gebruik nu ongeveer iets meer dan 2/3 van het deeg om het uit te rollen en de springvorm te bekleden. Zorg dat ook de randen bekleed worden, ongeveer 3 à 4 cm hoog, het deeg is dan ongeveer 1 cm dik. Vul de taartbodem met de vruchtenjam, maar niet te vol, anders overheerst de zoete smaak van de jam over de taart. Met een vork de randen van de taartbodem een beetje naar beneden duwen, zodat een leuke versiering aan de zijkanten ontstaat.

Werkoppervlak met bloem bestuiven en de rest van het deeg uitrollen, met een rolmes 8 of 10 reepjes van ongeveer 1,5 cm breed en van verschillende lengtes maken. De reepjes deeg worden op de taart gelegd (4 of 5 verticaal en 4 of 5 horizontaal) en aan de randen van de taart vastgemaakt door met je vinger erop te drukken. Je krijgt een ruitjes patroon. De taart ongeveer 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven bakken. Let op dat het deeg licht gekleurd moet zijn. Laten afkoelen (maar een beetje lauw is ook heerlijk) en Buon appetito!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 17-08-2008

Wat een leuk recept, voorlopig heb ik geen tijd om dit te maken maar het staat nu in mijn kookboek. Dank je wel! Groetjes, Louise

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 17-08-2008

Mjammie.... Neem ik mee voor als er nog eens visite is. Ga eens zoeken voor een variant. Groetjes,Lut.

leonie43 avatar
leonie43 16-08-2008

dit recept neem ik mee lijkt mij heerlijk groetjes leonie

nanno1 avatar
nanno1 25-03-2008

mooi recept meen ik mee groetjes nanno

novemberrain18 avatar
novemberrain18 09-03-2008

neem ik van je mee, ziet er heerlijk uit! Groetjes en Liefs Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten