Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Chocolade Kapsel

Chocolade Kapsel

Door: marinus_ton

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2008

Ingrediënten


10 hele eieren
250 gram suiker
230 gram bloem
20 gram cacao poeder


Verder heb je nodig


Springvorm of cakeblik


Basis voor een taart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het cakeblik in vetten en lmet bloem bestrooien en overtollig bloem eruit kloppen

Bereidingswijze

De eieren met de suiker au bain mari los kloppen tot de massa een temp heeft van ongeveer 37 graden
daarna koud kloppen met een handmixer ongeveer 10 min op de hoogste stand
nu met een spatel de bloem het cacaopoder er door heen vouwen (niet met een garde )
in de vorm doen en afbakken op 190 graden ongeveer 15 min



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marinus_ton
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top