1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. zalmrolletjes

zalmrolletjes

Door: bianca_b

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pakje voorgekookte wijnzuurkool (250 gram)
1 grote sinaasappel
1 bosuitje
1 schijfje verse gemberwortel 1 cm dik
3 takjes peterselie
4 dunne plakken gerookte zalm
1 el gembersiroop
? bekertje creme fraiche
1 tl scherpe mosterd
peper, zout
4 toefjes krulpeterselie
2 sneetjes witbrod
1 bakje alfafa
aluminiumfolie


Verder heb je nodig


Kom


Gevuld met zuurkoolsalade,zuur maar toch pittig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In vergiet zuurkool 10 seconden afspoelen onder koud stromend water. Zuurkool goed laten uitlekken.Vocht eruitknijpen.
Sinaasappel halveren. Een helft uitpersen en de andere helft in 4 dunne halfronde plakjes snijden.
Uitje schoonmken en in dunne plakjes snijden.
Scijf gemberwortel schillen en heel fijn hakken.

Bereidingswijze

Plakken zalm plat naast elkaar op een groot stuk aluminiumfolie uitspreiden. Zuurkool uit elkaar halen. In kom doen: zuurkool, gemberwortel, gembersiroop, ui, sinaasappelsap, creme fraiche, mosterd, peper en zout en peterselie. Door elkaar mengen. Zuurkoolsalade op zalm scheppen, zalm eromheenrollen. Intussen sneetjes brood roosteren en diagonaal doormidden snijden. Alfafa over 4 borden verdelen en zalmrolletjes eropleggen. Garneren met plakjes sinaasappel en toefjes peterselie.Serveren met driehoekjes witbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top