Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Schweinebraten

Schweinebraten

Door: jzachariasse

  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2008

Ingrediënten


SCHWEINEBRATEN


Men neemt varkensschouder of een stuk zonder botten, wil men een knapperige korst zo moet men een stuk vlees met zwoerd kopen.

- egal ob mit oder ohne Schwarte, so gehts weiter:
1) von allen Seiten kräftig mit Salz und Pfeffer würzen
2) von allen Seiten scharf anbraten und danach für 2 Minuten noch eine kleingeschnittene Zwiebel mit anbraten
3) Fleisch, Zwiebel und Bratenfett in Braten-/ Auflaufform geben
4) eine oder 2 Möhren, 1 Brühwürfel, Wasser bis das halbe Fleisch bedeckt ist zugießen; evtl. ein kleines Stückchen Sellerie; etwas Beifuß, evtl. etwas Rosmarin; 1 Knoblauchzehe
5) bei etwa 200 Grad in den Ofen schieben
6) dauert etwa 1,5 bis 2 Stunden bis es durch ist, je nach Größe, einfach mit nem spitzen Messer an der Seite reinstechen, wenn roter Saft rausläuft ist es noch nicht durch.
(Wenn man ohne Deckel brät, so muss das Fleisch immer wieder mit Soße begossen werden.)

- Falls es mit Kruste sein soll, so ist das Fleisch für die erste Hälfte der Bratenzeit mit der Schwarte nach UNTEN in die Bratenform zu geben, sonst wird die Kruste zu hart. Erst nach etwa 1 Stunde umdrehen und immer wieder begießen.

Die Soße sollte noch mit etwas Bratenfonds abgeschmeckt werden, auf Wunsch kann noch etwas Soßenbinder reingetan werden, damit die Soße auch schön am Kloß klebt beim Essen :-)


Verder heb je nodig


Vuurvaste schaal


Een heerlijke Duitse knapperige Schweinebraten die je zo alleen daar kunt vinden.Ik heb het recept van een vriendin uit het Zuiden van Duitsland en het is werkelijk heerlijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Met zwoerd: aan de bovenkant de zwoerd er in de vorm van dobbelsteentjes afsnijden (niet wegsnijden),zo dat het vet er later overheen kan sijpelen en de saus(jus lekker maakt

Bereidingswijze

-met of zonder zwoerd.zo gaat het verder:
1)alle kanten grondig met zout en peper voorzien
2)alle kanten stevig aanbraden en daarna nog 2minuten een kleingesneden ui eraan toevoegen en meebraden
3)vlees,,ui en jus in ovenvaste schaal doen
4)een a twee worteltjes,1 bouillontablet,water tot de helft van het vlees bedekt is eraan toevoegen;eventueel een stukje seldrij,wat alsem,evtl. wat rosmarijn;1teentje knoflook
5)bij ong 200graden de oven in
6)duurt ong.1,5 a2 uur tot het vlees gaar is,afhankelijk van de groote van het vlees,gewoon met een puntig mes aan de zijkant erin steken,
als rode sap eruit loopt is het vlees nog niet gaar.
(als men zonder deksel braad,moet men steeds weer het vlees met jus voorzien.)

-Voor het geval men een korst wil,moet men het vlees het eerste half uur met de zwoerd aan de onderkant in de vuurvaste schaal leggen,anders wordt de korst te hard.Pas na een uur omdraaien en weer met jus voorzien.

De jus is het lekkerst als hij nog wat naar smaak met braadfonds wordt voorzien,desgewenst kan ook nog wat maizena eraan toegevoegd worden,zodat de saus(jus) ook lekker aan de Duitse knoedels blijft hangen bij het eten:-)

Serveertip

Erg lekker met Duitse knoedels en groente(worteltjes bv)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top