Nog meer bladerdeeghapjes

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2008
  • Nog meer bladerdeeghapjes

    Nog meer bladerdeeghapjes

    Nog meer bladerdeeghapjes

  • Nog meer bladerdeeghapjes

    Nog meer bladerdeeghapjes

    Nog meer bladerdeeghapjes

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg.
N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten
plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier of bakmatje

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg en snij de plakjes in 4 vierkantjes.
1. Beleg een deel met een 1/4 plakje salami waarin een klein reepje kaas is gerold. Vouw 2 punten naar elkaar toe en plak ze goed vast. Je hebt nu een schuitje (zie foto).
2. Leg een stukje zachte geitenkaas in het midden van het vierkantje. Leg hierop een klein stukje gedroogde tomaat. Vouw de 4 punten naar elkaar toe. Knijp stevig dicht (zie foto)
3. Leg in het midden van een vierkantje een schoon geboende champignon waarvan het steeltje verwijderd is. Vul dit met blauwe kaas. Vouw het bladerdeeg er helemaal omheen zodat een balletje ontstaat. Leg het pakje met de vouw naar beneden op de bakplaat.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de hapjes met het los geklopte ei. Bak de hapjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

Serveertip

Zalig bij de borrel, maar ook als voorgerechtje niet te versmaden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ardkookt avatar
Ardkookt 06-04-2013

En ze waren heerlijk......handig ze van te voren te maken.....dank je wel, deze hou ik er in.

Ardkookt avatar
Ardkookt 27-03-2013

Deze ga ik maken voor het paasbuffetje.....heerlijk en vooraf te maken...dank je wel.

Ardkookt avatar
Ardkookt 27-03-2013

Deze ga ik maken voor het paasbuffetje.....heerlijk en vooraf te maken...dank je wel.

HappyDeez avatar
HappyDeez 27-03-2013

Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt. Ook de andere bladerdeeghapjes. Ingevroren en de volgende dag verder afgebakken om te testen. Mijn dochter is volgende week jarig en dan wilde ik dit serveren. Maar ze vielen zo in de smaak dat ik bijna de helft al met het gezin heb opgegeten ( hapjes van 2 doosjes bladerdeeg) Enorm lekker!

estherbakermans avatar
estherbakermans 21-03-2013

dank je voor de recepten gr esther

pwiggers avatar
pwiggers 21-03-2013

Nav vraag HappyDeez: Ook deze hapjes kun je heel goed invriezen. Niet te bruin bakken, afkoelen, invriezen en bevroren weer bakken op 200 graden. Perfect hapje!

HappyDeez avatar
HappyDeez 20-03-2013

Kun je deze ook invriezen? Net als bij je vorige recept met de bladerdeeghapjes? Zo ja, wordt de geitenkaas dan niet erg droog?

`paulina avatar
`paulina 20-11-2012

bedankt voor je heerlijke recepten voor bladerdeeghapjes..groetjes van paulina

jenny6 avatar
jenny6 06-12-2011

Bedankt voor deze heerlijke snelle hapjes-recepjes....

Juweliertje avatar
Juweliertje 05-12-2011

Ik heb er 40 gemaakt gister voor het Sinterklaasfeest en ze vielen bijzonder in de smaak. Dank je!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten