Nog meer bladerdeeghapjes
- Nederlands, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 17-01-2008
Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg.
N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.
Ingrediënten
plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)Benodigdheden
bakpapier of bakmatjeVoorbereiding
Ontdooi het bladerdeeg en snij de plakjes in 4 vierkantjes.
1. Beleg een deel met een 1/4 plakje salami waarin een klein reepje kaas is gerold. Vouw 2 punten naar elkaar toe en plak ze goed vast. Je hebt nu een schuitje (zie foto).
2. Leg een stukje zachte geitenkaas in het midden van het vierkantje. Leg hierop een klein stukje gedroogde tomaat. Vouw de 4 punten naar elkaar toe. Knijp stevig dicht (zie foto)
3. Leg in het midden van een vierkantje een schoon geboende champignon waarvan het steeltje verwijderd is. Vul dit met blauwe kaas. Vouw het bladerdeeg er helemaal omheen zodat een balletje ontstaat. Leg het pakje met de vouw naar beneden op de bakplaat.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de hapjes met het los geklopte ei. Bak de hapjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Serveertip
Zalig bij de borrel, maar ook als voorgerechtje niet te versmaden.
Laatste reacties
En ze waren heerlijk......handig ze van te voren te maken.....dank je wel, deze hou ik er in.
Deze ga ik maken voor het paasbuffetje.....heerlijk en vooraf te maken...dank je wel.
Deze ga ik maken voor het paasbuffetje.....heerlijk en vooraf te maken...dank je wel.
Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt. Ook de andere bladerdeeghapjes. Ingevroren en de volgende dag verder afgebakken om te testen. Mijn dochter is volgende week jarig en dan wilde ik dit serveren. Maar ze vielen zo in de smaak dat ik bijna de helft al met het gezin heb opgegeten ( hapjes van 2 doosjes bladerdeeg) Enorm lekker!
dank je voor de recepten gr esther
Nav vraag HappyDeez: Ook deze hapjes kun je heel goed invriezen. Niet te bruin bakken, afkoelen, invriezen en bevroren weer bakken op 200 graden. Perfect hapje!
Kun je deze ook invriezen? Net als bij je vorige recept met de bladerdeeghapjes? Zo ja, wordt de geitenkaas dan niet erg droog?
bedankt voor je heerlijke recepten voor bladerdeeghapjes..groetjes van paulina
Bedankt voor deze heerlijke snelle hapjes-recepjes....
Ik heb er 40 gemaakt gister voor het Sinterklaasfeest en ze vielen bijzonder in de smaak. Dank je!