1. Home
  2. Recepten
  3. Blauwe kaas
  4. Nog meer bladerdeeghapjes

Nog meer bladerdeeghapjes

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2008

Ingrediënten


Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)


Verder heb je nodig


Bakpapier of bakmatje


Nog meer bladerdeeghapjes
Nog meer bladerdeeghapjes
Nog meer bladerdeeghapjes
Nog meer bladerdeeghapjes

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg.
N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg en snij de plakjes in 4 vierkantjes.
1. Beleg een deel met een 1/4 plakje salami waarin een klein reepje kaas is gerold. Vouw 2 punten naar elkaar toe en plak ze goed vast. Je hebt nu een schuitje (zie foto).
2. Leg een stukje zachte geitenkaas in het midden van het vierkantje. Leg hierop een klein stukje gedroogde tomaat. Vouw de 4 punten naar elkaar toe. Knijp stevig dicht (zie foto)
3. Leg in het midden van een vierkantje een schoon geboende champignon waarvan het steeltje verwijderd is. Vul dit met blauwe kaas. Vouw het bladerdeeg er helemaal omheen zodat een balletje ontstaat. Leg het pakje met de vouw naar beneden op de bakplaat.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de hapjes met het los geklopte ei. Bak de hapjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Zalig bij de borrel, maar ook als voorgerechtje niet te versmaden.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top