1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kip in Römertopf

Kip in Römertopf

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2008

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
1-2 El olie
Zout en peper
1 tl thym
5 à 6 kleine uien
4 grote wortelen
1/2 kleine knolselder
400gr champignons
1 lookteentje
2 laurierblaadjes
1 bouillonblokje
1/8l witte droge wijn
1à2 el zure room
150gr baguette


Verder heb je nodig


Römertopf (3,5l inhoud)


Gewoon genieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Römertopf met deksel 15 min in koud water zetten.
Olie, peper en 1/2 tl thym vermengen en wat laten trekken.

Bereidingswijze

Kipfilets met dat oliemengsel instrijken.
uien in 4 snijden.
Wortelen en selder klien snijden.
Champignons halveren.
Look fijn hakken

Groenten, look, laurier, zout, peper, bouillon en 1/2 tl thym mengen en in pot overhevelen.
Filet daarover leggen.
Overgieten met de wijn en 1/8l water.

In een koude oven plaatsen.
Oven aanzetten op 200°.
Laten garen gedurende 1u1/4 à 1u1/2.
Op het einde de zure room bijvoegen.

Serveertip

Met baguette serveren.

Bron

Tina



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top