mosselen van de BBQ
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 16-01-2008
Zo heb je mosselen nog nooit geproeft
Ingrediënten 2 personen
2 kilo mosselengroente (prei.uitje,selderie,worteltje)heb je er geen zin in om alles te snijden kun je eventueel ook soepgroente gebruiken
mosselkruiden
scheutje witte wijn of bier
Benodigdheden
aluminiumfolie ,mesjeVoorbereiding
Was de mosselen en haal de kapotte mosselen eruit.
Snij de groente
Bereidingswijze
Maak 4 porties van een halve kilo per portie mosselen
Als je per persoon 2 porties hebt ,is dat ook prettiger eten.
Neem 4 stukken aluminium folie en leg daar 1/4 deel groente op en strooi er ook 1/4 deel kruiden bij
Leg nu op die groente 1 portie mosselen en vouw de folie iets dicht
Nu heb je nog ruimte om er een klein scheutje wijn of bier bij te doen.
Vouw het geheel dicht maar geeft de mosselen wel de ruimte, ze moeten immers wel open kunnen gaan staan.
Herhaal dit met alle porties.
Nu je 4 "zakjes" met mosselen hebt, is het belangrijk dat de bbq smeult
Dan kun je 2 pakjes op de bbq zetten.
Het geluid dat hoort wanneer de mosselen garen, lijkt een beetje op poppen van popcorn.
Wanneer de mosselen uit "gepopt" zijn, zijn ze gaar.
Kijk tegen het eind stiekum even ( of ze allemaal open zijn)
Ga nu lekker eten en zet onder tussen die andere 2 pakketjes op de bbq.
Serveertip
Geef er een lekker sausje bij (knoflook en cocktail) en vers gebakken brood erbij. En vergeet vooral het lekkere wijntje niet.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties