GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Gefrituurd vis met een héérlijke remouladesaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g wijtingfilet
zout
peper
patentbloem
anglaise (eiwit met een paar druppels olie doorheen geklopt)
paneermeel
citroen voor garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

VOOR REMOULADESAUS:
100 ml mayonaise (afgeslapt met augurkenat en op smaak gemaakt met zout en peper) (de ingrediënten moet erin kunnen "drijven" )
10 g gesnipperd ui
10 g augurk, gesnipperd
5 g peterselie, fijn
5 g kappertjes (een paar heel laten en de rest met de mes erover heen)
zout
peper
2 druppels worcestersaus

1. Doe mayonaise in glazen schaal.
2. Die ui, augurk, peterselie, kappertjes (ook hele kappertjes)
3. Breng saus op smaak met zout en peper.
4. Laat teminste voor dertig min. staan en indien nodig, maak verder op smaak met smaakstoffen).

Bereidingswijze

VOOR VISBEREIDING:
1. Maak vis schoon en dep de vis vlak voor de bediening droog met keukenpapier.
2. Bestrooi wijting met zout en peper.
3. Haal de wijting licht door bloem.
4. Haal wijting door anglaise.
5. Haal wijting door paneermeel.
6. Bak de gepaneerde wijting in frituurvet van 180*C voor zo 2-4 min. tot gaar en mooi van kleur.
7. Laat wijting op keukenpapier ontvetten.

Bron

Culinaire vakschool Groningen

Serveertip

Serveer de wijtingfilet met blanke zijde naar boven op platte schaal met daarom een papiere randje en garneer het met plakjes citroen (zo 2 stukjes)
Geeft remouladesaus er apart bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wegrestaurant avatar
wegrestaurant

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten