Sucadelappen met Appelstroop

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2008

Een ouderwets recept uit de overlevering,. Nog steeds overheerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 1000 gram sucadelappen * 50 gram boter * 2 sjalotten in grove stukken * 50 gram mager rookspek in blokjes * 2 dl groentefond ( of bouillon ) * 1 el witte wijnazijn * 1 el grove mosterd * 2 laurierblaadjes * 2 kruidnagels * 2 plakjes friese kruidkoek * stukje foeli * 2 el Rinse appelstroop uit blik * peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 384,04 kcal
Koolhydraten 13,68 g
Eiwitten 38,09 g
Vetten 19,15 g
Benodigdheden
flinke braadpan

Voorbereiding

Steek de kruidnageltjes in de laurierblaadjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de braadpan en bak de sucadelappen om en om bruin. Haal ze uit de pan. Doe de sjalot en de spekjes in het braadvet en laat dit 1 minuutje fruiten. Voeg de groentefond, de azijn, de mosterd, de kruidkoek en de appelstroop toe. Verkruimel de kruidkoek erboven. Leg het vlees terug in de pan. Leg de laurierblaadjes in de jus. Laat het vlees op een heel zacht pitje 3 uur pruttelen. Voeg na 2 uur een stukje foeli toe. Tussendoor het vlees af en toe bedruipen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel de jus nog iets extra binden met een beetje allesbinder. Zelf gebruik ik voor het sudderen mijn oliestelletje. Blanke lampenolie en een goed kousje maken een sierstelletje tot een onmisbaar keukentoestel.

Serveertip

Heerlijk met aardappels en groente naar keuze. Het gare suddervlees kun je bovendien in wat jus prima invriezen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lolbroek0012 avatar
lolbroek0012 02-11-2013

Ben je recept nu aan het maken voor morgen, erg benieuwd Je hoort nog hoe het was :-)

ineke502 avatar
ineke502 04-08-2012

heel erg lekker !

hansbraakman avatar
hansbraakman 13-09-2011

Heerlijk recept,ik heb het gemaakt,iedereen van de eters dik tevreden Gr Hans

pihoon avatar
pihoon 20-05-2009

Toevallig weer bij een recept van jou uitgekomen! Ben er blij mee, bedankt. Ik zal het zeker gaan maken. Kijken of het op de top 10 klassiekers kan komen. groeten van Pihoon

deonart avatar
deonart 06-05-2009

Lekker recept bedankt![br] Deon

dolfert avatar
dolfert 21-01-2008

ga het zeker een keer proberen, doe altijd koek in de sucaelapjes maar nooit appelstroop, lijkt me lekker, rita

alidada avatar
alidada 19-01-2008

Ik neem dit recept mee en ga het maken in mijn slow cooker. Groetjes, Louise

ggiea avatar
ggiea 19-01-2008

Bedankt voor je recept,Groeten Agnes

jocucina avatar
jocucina 18-01-2008

Meegenomen dat wordt smullen. Grt. Joke

jzachariasse avatar
jzachariasse 15-01-2008

Iik heb wel een seerder recepten van je gebookmarkd en was daar zeer positief over.Je maakt me nieuwschierig als je zegt dat het overheerlijk is!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten