Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Fritata

Fritata

Door: kicuis

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2008

Ingrediënten 4 personen


2 kleine aubergines, in dunne schijfjes gesneden
1/2 theelepel zout
1/2 kopje olijfolie
2 grote stevige aardappels, geschild en dun gesnijden
1 grote ui
2 kleine courgettes, dun gescheden
2 rode paprikas, in kleine stukjes
8 eieren
zout en peper
paar takjes tijm


Verder heb je nodig


Ovenvaste schaal of pan. Vergiet.
snijplank.


Een heerlijke omelet vol groente, ook makkelijk voor onverwachte gasten, of om je koelkastrestjes te verwerken.

Je kunt uiteraard de aubergine weglaten en/of andere groenten toevoegen zoals: champignons, tomaten etc. plus andere kruiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220gr. Plaats de aubergines in een vergiet en bestrooi met zout. Laat 10 min. staan, daarna afspoelen met koud water en droogdeppen.

Bereidingswijze

Giet de olijfolie in de ovenschaal of Koekenpan en verwarm deze 5 min in de oven. Dan eruit halen.
Plaats de aardappel- en uienschijfjes in de schaal en zet deze voor
ongeveer 25 min. in de oven

Schik nu de courgette en aubergine op de aardappels en bak weer 5
min. Strooi dan de rode paprikastukjes hierover. Klop de eieren met zout en peper en schenk het over de groenten. Schik wat tijm hierover. Bak het geheel totdat de kant lekker omhoog komt. Ongeveer 20/25 min. Verlaag de temperatuur als het te hard gaat. De fritatta moet stevig zijn maar beslist niet droog!

Serveertip

Lekker warm of op kamertemperatuur, met eem frisse salade.

Bron

Eigen kookschrift



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kicuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top