1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Sate
  5. Sate Babi Ketjap varkensvleessate

Sate Babi Ketjap varkensvleessate

  • Chinees,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-01-2008

Ingrediënten 4 personen


500 Gram varkenshaas.
Partjes limoen, ter garnering.


Verder heb je nodig


Eetlepel ruime kom garde satestokjes barbecue of gril


Sate Babi Ketjap varkensvleessate
Sate Babi Ketjap varkensvleessate

Dit recept heb ik uit een chinees kookboek en dit is heel lekker probeer het het ook maar eens te maken lekker met rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1,5 Decilieter ketjap.
3 tot 4 Tenen knoflook,uit de knijper.
3 Eetlepels arachide-olie.
50 Gram pinda,s fijngemalen(desgewenst).
Zout en versgemalen zwarte pepers.
VOOR DE SAUS.
1 Ui ,gesnipperd.
2 tot 3 Verse rode chilipepers,ontzaad en fijngemalen.
5Eetlepels ketjap.
4 tot 6 Eetlepels water.
Het sap van 1 tot 2 limoenen of 1 grote citroen.
50 Gram pinda,s grof gemalen.

Bereidingswijze

Veeg het vlees schoon.
Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter of in repen van 1 centimeter breed en 5 centimeter lang.
Doe in een ruime kom.
Doe de ketjap voor de marinade in een kom en klop er de knoflook,olie en desgewenst de pinda,s door.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de marinade over het vlees en laat minstens 1 uur marineren,waarbij u het vlees af en toe omschept.
Week houten of bamboe satestokjes circa 1 uur in koud water zodat de later op de barbecue of onder de grill niet zullen aanbranden.
Rijd drie of vier stukjes vlees aan elk geweekt satestokje.
Maak de saus.
Doe de ui,chilipepers,ketjap en water in een pan en breng het aan de kook.
Laat 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen.
Laat de saus iets afkoelen en schep er het limoen-of citroensap door.
Schep vlak voor het serveren de gemalen pinda,s door de saus.
Verwarm de barbecoe of grill voor.
Grilleer de sates 5 tot 8 minuten,waarbij je ze regelmatig omdraait,tot het vlees gaar is.
Garneer met de partjes limoen en schep er wat saus over.

Bron

Deze recept komt uit een kookboek gemaakt door anita



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita80


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita80
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top