1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Erwtensoep
  6. Pittige erwtensoep (vegetarisch)

Pittige erwtensoep (vegetarisch)

Door: petraw

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2008

Ingrediënten 4 personen


2 uien, 2 rode Spaanse pepers, 500 g spliterwten, 40 g boter, 2 tl kerriepoeder, 2 l groentebouillon, 2 laurierblaadjes, 1 tl tijm, 1 knolselderij, 1 rode paprika, 1 bosje bladselderij, 250 g prei, 2 tl sambal badjak, zout, (versgemalen) peper



Ook erwtensoep zonder vlees is heerlijk!! Voor 4-6 pers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de uien,
halveer de pepertjes, verwijder desgewenst de zaadjes die het heetst zijn en snijd de helften in smalle reepjes,
spoel de spliterwten af en laat ze uitlekke in een vergiet.
De overige snijwerkzaamheden vinden plaats tijdens het koken van de soep.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak de ui en peper ca. 2 minuten. Roer de kerrie erdoor, bak die even mee en schenk de bouillon erbij.

Voeg de spliterwten, laurierblaadjes, tijm en zout en peper naar smaak toe.

Breng het geheel, al roerende, aan de kook en laat de soep, afgedekt, ca. 45 minuten zachtjes koken.

Snijd intussen de schoongemaakte knolselderij in kleine blokjes en de paprika en prei in stukjes. Snipper de selderij fijn.

Roer de knolselderij, paprika en prei door de soep en laat de soep, afgedekt, zachtjes nog ca. 45 minuten koken.

Breng de soep op smaak met zout, peper en sambal naar smaak.

Serveertip

Met roggebrood en kaas.

Bron

Lekker vegetarisch: isbn 99 6611 167 4



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petraw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top