Stoofpotje van konijn

  • Belgisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2008
  • Stoofpotje van konijn

    Stoofpotje van konijn

    Stoofpotje van konijn

Konijn kan het hele jaar door .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Konijn (op schaal) peper zeezout 1 grote ui 4 tenen knoflook
± 1 flinke theelepel sambal 1laurierblad 2 kruidnagels 2 grote tomaten
± 4 eetlepels balsamico 1 flesje bier ± 1 ons roomboter
± 1 eetlepel maizena ± 10 pruimen (gedroogde)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven of braadpan

Voorbereiding

Het konijn (in delen snijden in dien nodig)
afspoelen en drogen .Peperen en zouten .
De ui de knoflook en de tomaten klein snijden .
De pruimen ontpitten .

Bereidingswijze

Het konijn aanbraden in de roomboter ,na een paar min. alle ingredienten er bij doen even doorgaren en afblussen met het bier. Garen in ± 2 uur in de oven of braadpan.
Indien nodig de jus binden met de maizena.

Bron

eigen recept

Serveertip

Lekker met kastanje puree en rode kool of spruiten.

Laatste reacties

riny avatar
riny 21-01-2008

Wat een heerlijk recept! We hebben het vanavond gegeten. Met spruitjes en aardappelpuree. Het was echt smullen. Groetjes riny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten