1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofpotje van konijn

Stoofpotje van konijn

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2008

Ingrediënten 4 personen


Konijn (op schaal) peper zeezout 1 grote ui 4 tenen knoflook
± 1 flinke theelepel sambal 1laurierblad 2 kruidnagels 2 grote tomaten
± 4 eetlepels balsamico 1 flesje bier ± 1 ons roomboter
± 1 eetlepel maizena ± 10 pruimen (gedroogde)


Verder heb je nodig


Oven of braadpan


Stoofpotje van konijn
Stoofpotje van konijn

Konijn kan het hele jaar door .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het konijn (in delen snijden in dien nodig)
afspoelen en drogen .Peperen en zouten .
De ui de knoflook en de tomaten klein snijden .
De pruimen ontpitten .

Bereidingswijze

Het konijn aanbraden in de roomboter ,na een paar min. alle ingredienten er bij doen even doorgaren en afblussen met het bier. Garen in ± 2 uur in de oven of braadpan.
Indien nodig de jus binden met de maizena.

Serveertip

Lekker met kastanje puree en rode kool of spruiten.

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top